Mill Valley Mid-Century Project

After searching high and low, our client + dear friend found a beautiful home built in 1961, located in the rolling hills of Mill Valley. The house had great bones but was in need of a lot of TLC, including an all new kitchen and bathrooms. She asked us to create a space that called to the house’s original Mid-Century design, while incorporating raw elements such as soapstone, walnut, and hand-formed ceramic tiles to create an natural, organic feel. The windows were expanded to showcase the stunning view of the San Francisco Bay, creating an overall feeling of indoor/outdoor living in the main living space. 

www.saffronandpoe.comwww.saffronandpoe.comwww.saffronandpoe.comThe kitchen features an unfinished soapstone trough sink + countertop, waterfalling off the peninsula to the newly finished original flooring. The lower cabinets were hand crafted out of natural walnut, with solid brass "half moon" hardware by Sarah Sherman Samuel. We were also able to use our two favorite tile vendors - Heath Ceramics for the simple but stunning Mid-Century White backsplash, and Fireclay Tile for the Magnetite herringbone floor tiles!

www.saffronandpoe.comwww.saffronandpoe.comwww.saffronandpoe.comwww.saffronandpoe.comEach bathroom we designed worked well with the natural aesthetic throughout, while having its own unique language with brass or matte black accents. 

www.saffronandpoe.com
www.saffronandpoe.com
www.saffronandpoe.com
We wanted the organic quality of the home's materials to be continued in the furnishings, while also adding in a curated and well-traveled feel. To do this we included many of our Saffron + Poe handmade teak wood and leather furniture pieces from Bali, along with some of our hand-woven Kilim and Beni Ourain rugs from Morocco.
www.saffronandpoe.comwww.saffronandpoe.com
www.saffronandpoe.com
www.saffronandpoe.com
www.saffronandpoe.com
www.saffronandpoe.com
www.saffronandpoe.com
Many Mill Valley homes are built on steep hills, and have a large sloped area underneath with only dirt and supports. Together with our client we turned this unused area into a beautiful master unit with a stunning view, private deck and it's own bathroom! 
www.saffronandpoe.com
www.saffronandpoe.com
www.saffronandpoe.comw Photography by Robert Vente

← Older Post



Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published